A Small Hotel > Nieuws > 39e editie IFFR
Hotel Reserveren Locatie Arrangementen Zakelijk Contact Home

39e editie IFFR

Vanaf 27 januari tot en met 7 februari 2010 vind alweer de 39e editie van het International Film Festival Rotterdam plaats. Nationale en internationale regisseurs en filmprofessionals komen in de Maasstad bijeen om hun films te presenteren en promoten. Het publiek kan genieten van een uiteenlopend aanbod van meer dan 380 films, variërend van arthouse van eigen bodem tot documentaires met internationale klasse.

 

Het IFFR, wat gesponsord wordt door Volkrant en VPRO, staat dit jaar deels in het teken van de vraag ‘Where is Africa?’. Een omvangrijk programma dat zich focust op de onafhankelijke filmcultuur in Centraal-Afrikaanse landen. Een groot deel van de Afrikaanse filmkunst blijkt daar duidelijk beïnvloed door video- en hiphopcultuur. Het thema wordt door uiteenlopende stijl en aanpak, van documentaire tot barokke fictie, op vele manieren verfilmd.

 

Naast het bezoeken van films zijn er tijdens het festival ook andere dingen te beleven. Overdag worden ontmoetingen en debatten over de toekomst van onafhankelijke filmdistributie georganiseerd en ’s avonds zijn er overal in Rotterdam speciale IFFR party’s. Ook zijn er een aantal live optredens georganiseerd van onder meer Martha Colburn (met live muziek van Knalpot en componist Thollem Mc Donal), Greg Pope & Mike Cooper, Floris Vanhoof, Pascal Baes en Gran Lux.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Hotel webdesign: BeCurious | Disclaimer | Sitemap