A Small Hotel > Nieuws > Holland Art Cities
Hotel Reserveren Locatie Arrangementen Zakelijk Contact Home

Holland Art Cities

Enkele tentoonstellingen in Rotterdam;   

Kunsthal Rotterdam
Giacometti (18 oktober 2008 – 8 februari 2009) 

Met een grote overzichtstentoonstelling eert de Kunsthal een van de meest toonaangevende beeldhouwers uit de twintigste eeuw: Alberto Giacometti (1901-1966). Voor het eerst in ruim twintig jaar is het veelzijdige oeuvre van deze beeldhouwer, schilder en tekenaar in Nederland te zien. Naast zijn beroemde werken van fragiele mensfiguren zijn nooit eerder in Nederland getoonde sculpturen, schilderijen en tekeningen te bewonderen. De tentoonstelling die in nauwe samenwerking met de Fondation Alberto et Annette Giacometti exclusief voor de Kunsthal is samengesteld, laat de ontwikkeling van Giacometti´s werk zien en past in een succesvolle reeks waarmee de Kunsthal toonaangevende beeldhouwers uit de twintigste eeuw presenteert. Eerder vonden tentoonstellingen van Isamu Noguchi (2003), Henry Moore (2006) en Jean Tinguely (2007) plaats

Museum Boijmans Van Beuningen
Erasmus (8 november 2008 – 8 februari 2009)

Desiderius Erasmus (1466-1536) is een van de beroemdste Nederlanders aller tijden. In zijn eigen tijd was hij al in heel Europa bekend. De beste kunstenaars zoals Quinten Massys en Albrecht Dürer hebben hem destijds geportretteerd. Voor deze grote Erasmustentoonstelling heeft het Louvre bij hoge uitzondering het meesterlijke portret door Hans Holbein uitgeleend. Naast een serie sublieme portretten zijn kunstwerken te zien die de opvattingen van de grote geleerde inzichtelijk maken.
Erasmus liet zich als humanist uit over geleerdheid en opvoeding, oorlog en vrede en kerk en kunst. In zijn beroemde boek Lof der zotheid stelde hij menselijke dwaasheden aan de kaak. Deze tekst had grote invloed, ook op schilders die voor het eerst wereldlijke onderwerpen gingen schilderen zoals ‘De geldwisselaar’ van Massys, een werk dat nu voor het eerst in Nederland te zien is. Schilderijen, tekeningen, prenten en objecten geven een goed beeld van het belang dat in Europa aan Erasmus werd toegekend. Uit de hele wereld zijn voor deze tentoonstelling ongeveer 150 bijzondere werken bij elkaar gebracht.

bron; rotterdam-marketing/info

 

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Hotel webdesign: BeCurious | Disclaimer | Sitemap