A Small Hotel > Nieuws > Le Grand Départ de Rotterdam
Hotel Reserveren Locatie Arrangementen Zakelijk Contact Home

Le Grand Départ de Rotterdam

Van donderdag 1 juli tot en met zondag 5 juli kleurt de skyline van Rotterdam geen oranje maar geel tijdens Le Grand Départ 2010. De langverwachte proloog en start van misschien wel de bekendste wielerronde ter wereld, de Tour du France, wordt het eerste weekend van juli spectaculair gevierd in de Maasstad.

 

Rotterdam leeft er al een paar jaar naar toe en nu is het bijna zover. De proloog van de wielerronde begint op zaterdag 3 juli, met een individuele tijdrit op Rotterdam-Zuid. Op zondag 4 juli gaat de 97e editie van de Tour de France ‘echt’ van start met de eerste etappé vanaf de Rotterdamse Erasmusbrug via de Zeeuwse eilanden naar het Belgische Brussel. Een reden dus om het gehele weekend in Rotterdam te blijven en de Franse sfeer aan de Nederlandse Maas te proeven.

 

Naast de daadwerkelijke wielerronde vinden er het gehele weekend verschillende activiteiten plaats in en rondom de Maasstad die in het teken staan van de populaire Tour. Deze activiteiten worden gehouden voor het goede doel, maar ook om mensen aan te zetten tot sporten. Verschillende wieleractiviteiten, zoals tijdritten, fietstochten en andere kampioenschappen vinden plaats. Daarnaast is er op vrijdagavond een grote optocht en zijn er liveoptredens in het teken van klimaataanpak.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Hotel webdesign: BeCurious | Disclaimer | Sitemap