A Small Hotel > Nieuws > Water en Rotterdam
Hotel Reserveren Locatie Arrangementen Zakelijk Contact Home

Water en Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier met zijn patricierspanden is nog steeds een wijk met scheepvaartkantoren, handelshuizen, pakhuizen, consulaten en rijksdiensten. Het is een oud stukje Rotterdam waar eens de reders en de havenbaronnen zetelden. De monumentale en vaak rijk versierde panden zijn getuige van die tijd. De bouwvoorschriften waren streng: mooie gevels aan de rivierzijde en daklijsten die puntdaken moesten verhullen. De eerste blik die zeelieden moesten krijgen, als ze vanaf de Maas Rotterdam zagen liggen, was die van een rijke stad van grote schoonheid. 

Dit gebied raakte vijfentwintig jaar geleden in verval. Maar het tij is gekeerd en de wijk wordt jaarlijks meer geliefd. Imposante pakhuizen zijn veranderd in luxe appartementen, woontorens verrijzen en het ene na het andere restaurant opent de poorten. Zo komt er langzaam meer evenwicht in een buurt waar vroeger zo’n 25.000 mensen werkten en slechts 850 woonden.  
Het kwartier heeft de status van officieel beschermd stadsgezicht en veel panden uit het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw staan op de Monumentenlijst van het rijk. Behalve prachtige panden zijn hier lommerrijke lanen te vinden, het Belasting- en Douanemuseum, het Wereldmuseum, parken, exquise restaurants, zeemanskroegen, de Veerhaven, het Westelijk Handelsterrein en de Euromast

Langs de Parkkade stroomt de drukbevaren Nieuwe Maas waar veel Rotterdammers graag aan het Waterfront zitten te dromen over lang vervlogen maritieme tijden.

Lees meer op Rotterdam.info.

bron: rotterdam-marketing.nl

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Hotel webdesign: BeCurious | Disclaimer | Sitemap