A Small Hotel > Nieuws > Wie van de drie
Hotel Reserveren Locatie Arrangementen Zakelijk Contact Home

Wie van de drie

Deze maand trappen de grote Rotterdamse musea Kunsthal, Booijmans van Beuningen en Las Palmas uit met tentoonstellingen van wereldformaat. Vanaf eind september gaat niet alleen de omstreden expositie ‘Body Worlds’ van start. De Kunsthal pakt uit met de Noorse schilder Edvard Munch en Booijmans brengt Kees van Dongen terug naar zijn geboorte land met de expositie ‘De grote ogen van Kees van Dongen’.

 

Voor het eerst wordt in Nederland uitgebreid aandacht besteed aan Edvard Munch (1863-1944); een van de meest fascinerende kunstenaars uit de laat negentiende- en begin twintigste eeuw.

De Kunsthal Rotterdam presenteert met ruim 150 schilderijen en werken op papier een overzicht van het oeuvre van de Noorse schilder, die bij het grote publiek vooral bekend is door het schilderij ‘De Schreeuw' (1893). Alle werken in de tentoonstelling zijn afkomstig uit particuliere collecties en worden éénmalig samengebracht; een absolute buitenkans voor iedereen die het oeuvre van Edvard Munch (beter) wil leren kennen.

 

De tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ laat tachtig internationale topwerken zien van de befaamde schilder Kees van Dongen. Maar liefst zestig schilderijen en een selectie tekeningen, keramiek, affiches en fotomateriaal zijn speciaal voor de tentoonstelling overgevlogen uit internationale topcollecties, van New York tot Monaco en van Genève tot Moskou om samen te komen in de Maasstad.

 

Voor de bijzondere expositie ‘Body Worlds: the story of heart’ heeft dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens, meer dan 200 lichamen en organen van echte mensen geplastineerd. Bezoekers kunnen de lichamen van dichtbij bekijken om te ontdekken hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. De tentoonstelling heeft als doel de anatomische kennis van de bezoeker te verhogen en zo een gezondere levensstijl te stimuleren.

 

 

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Hotel webdesign: BeCurious | Disclaimer | Sitemap